علت کم حرفی و سکوت چیست ؟ برخی از افراد با توجه به ویژگیهای فردی و شخصیتیشان، فرقی ندارد در چه جمعی باشند؛ میتوانند به راحتی با خوش صحبتی در کانون توجه قرار بگیرند و در ارتباط با دیگران خیلی خوب عمل کنند. برخی دیگر نیز در همین جمعها شنونده هستند و بسیار آرام و کم حرف میباشند. کم حرف بودن در روابط اجتماعی و عافطی افراد تاثیرگذار است و میتواند دلایل مختلفی همچون اعتماد به نفس پایین، خجالتی بودن و یا درونگرایی داشته باشد. در ادامه به علت های کم حرفی و سکوت و راههای مقابله با آن و برقراری ارتباط موثر با دیگران بپردازیم. در صورت نیاز به بررسی دقیق علل کم حرفی میتوانید از مشاوره فردی استفاده نمایید.
برای دریافت مشاوره در زمینه علت کم حرفی میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی روانشناسی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
منبع: علت کم حرفی و سکوت زیاد چیست
به چه کسانی کم حرف می گوییم؟
ویزگیهای ذاتی افراد سبب میشود که آنها دارای خصوصیات متفاوتی با یکدیگر باشند؛ به همین دلیل دستهای از انسانها پرحرف هستند، این دست افراد همیشه حرفی برای گفتن دارند؛ اما دستهای دیگر تمایل به سکوت و شنونده بودن دارند.
کم حرف بودن به این معناست که فرد در موقعیتهایی که لازم است صحبت نمیکند و به نوعی از برقراری ارتباط و صحبت با دیگران اجتناب میورزد. گاهی دلیل این موضوع خجالتی بودن است که او را از صحبت کردن با دیگران پشیمان میکند و ترجیح میدهد سکوت کنند. کم حرفی به مرور سبب میشود حتی افراد کم حرف از جواب دادن به سوالی که از آنها شده نیز طفره بروند. برای آشنایی بیشتر با آداب معاشرت در زندگی و کاربردهای آن کلیک نمایید.
بسیاری از مردم علت کم حرفی را تنها درونگرایی افراد میدانند؛ در حالی که این دو با یکدیگر متفاوت است؛ چراکه افراد کم حرف در هیچ موقعیتی تمایل به صحبت کردن ندارند اما افراد درونگرا در موقعیتهایی که باید، سکوت اختیار میکنند و شنونده هستند و در موقعیتهایی که نیاز است صحبت کنند؛ قاطع و جدی حرف خود را میزنند و در برقراری ارتباط با دیگران مشکلی ندارند و یا خجالت نمیکشند.
آیا کم حرفی ذاتی است؟
اینکه افراد درونگرا و یا برونگرا باشند یک امر ذاتی است؛ اما همانطور که اشاره کردیم درونگرایی تنها علت کم حرفی محسوب نشده و این دو با یکدیگر تفاوت های زیادی دارند.
یادگیری زبان و صحبت کردن فرآیندی است که از دوران کودکی آغاز میگردد اما این موضوع که مهارت صحبت کردن تا چه اندازه رشد و پرورش پیدا میکند، وابسته به ویژگیهای شخصیتی فرد است.
زبان و مهارت صحبت کردن در اثر تمرین و تکرار پیشرفت میکند؛ در واقع والدین باید زمان کافی را برای صحبت با فرزند خود اختصاص دهند و بازخوردهای مثبتی را به او نشان دهند تا کمکم این ویژگی را در کودک شان ایجاد کنند.
ویژگی های شخصیتی افراد کم حرف
درست ترین توجیه برای علت کم حرفی افراد ، ویژگی های شخصیتی آنان است. در واقع برخی از افراد به طور ذاتی کم حرف تر از دیگران هستند و این بدان معنا نیست که آنها فن بیان خوبی ندارند و یا ارتباطات اجتماعی آنان ضعیف است. آنان همواره تنهایی و سکوت را ترجیح داده و تنها در شرایطی که لازم است صحبت میکنند. از این رو نباید از این بابت فشار زیادی به آنها وارد کرد. برای اطلاع از راه های بازکردن سر صحبت کلیک نمایید.
نشانه های افراد کم حرف
قبل از بررسی علت کم حرفی در افراد باید نشانه های این حالت را نیز تشخیص داده و سپس به فرد صفت کم حرف را نسبت دهیم. کم حرفی به این معنا نیست که اگر این افراد را خطاب قرار دهیم و یا بخواهیم با این افراد صحبت کنیم؛ ما را نادیده گرفته و جواب نمیدهند. اما به این صورت هم نیست که بدون مقدمه شروع به صحبت کردن هم کنند. برخی دیگر از نشانه هایی که معمولا با کم حرفی همزمان میشوند؛ شامل کمبود اعتماد به نفس، خجالتی بودن، ترس از قضاوت شدن و… میشود.
علت کم حرفی و سکوت چیست ؟
همانطور که اشاره کوتاهی کردیم علت کم حرفی در افراد متفاوت است. که در اثر آن، افراد سکوت کردن را ترجیح دهند. در ادامه به علت های کم حرفی و سکوت اشاره کردهایم:
- نداشتن اعتماد به نفس از دلایل اصلی کم حرفی و سکوت است. در واقع افراد با اعتماد به نفس پایین فکر میکنند از مهارت کافی برای صحبت کردن برخوردار نیستند.
- برخی دیگر نیز دچار نگرانی و ترس از صحبت کردن در جمع هستند و به نوعی دارای اضطراب اجتماعی میباشند.
- نداشتن مهارتهای اجتماعی برای برقراری ارتباط با دیگر افراد نیز سبب کم حرفی میگردد.
- بسیاری دیگر نیز پیرامون عمکلرد اجتماعی خود دارای برخی افکار و باورهای غلط هستند؛ به عنوان مثال فکر میکنند حرفهایشان برای کسی جالب نیست.
- کم رویی و خجالتی بودن
- آشنا نبودن به زبان بدن
- دریافت بازخورد منفی از خانواده، مدرسه و یا جامعه
- درون گرایی
برای اطلاع نحوه برخورد در اولین ملاقات کلیک کنید.
علت کم حرفی در جمع ها
برخی از افراد تنها در جمع ها ساکت و کم حرف هستند و برخی دیگر حتی در ارتباط با یک نفر هم به اندازه صحبت نمیکنند. دلایلی که در قسمت قبلی به آنها اشاره شد؛ بیشتر در روابط بین فردی دیده میشود. اما در مورد صحبت کردن در جمع علت کم حرفی کمی متفاوت خواهد شد. چرا که تنها افراد کمی هستند که از صحبت کردن در جمع استرس نگرفته و یا خجالت نمیکشند. همه افراد از قرار گیری در چنین شرایطی دچار نگرانی میشوند و این کاملا طبیعی است. پس کم حرف شدن در جمع ها موضوع شایع تری محسوب میشود. ابتلا به استرس سخنرانی یکی از اصلی ترین علت کم حرفی در جمع هاست.
مقابله با کم حرفی
علت کم حرفی به مرور سبب شکلگیری نوعی اضطراب در افراد میگردد که آنها احساس میکنند نمیتوانند ابراز وجود کرده و به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کنند. همین موضوع باعث میشود که فرد کم حرف دائما خود را مورد سرزنش و ملامت قرار دهد. بنابراین مقابله با کم حرفی بسیار حائز اهمیت است که در ادامه به راهکارهای موثر در این زمینه اشاره کردهایم:
- تقویت اعتماد به نفس
- کنترل اضطراب و استرس
- تقویت مهارتهای اجتماعی
- تمرین گوش دادن فعال
- تمرین خودگویی مثبت بجای خودگویی منفی
- شرکت در گروههای مختلف از جمله گروه درمانی
- تمرین صحبت کردن در مقابل آیینه
- اهمیت دادن به وضعیت ظاهری و انتخاب پوشش مناسب
راهکارهای مؤثر برای درمان کم حرفی
افراد کم حرف در اثر قرار گرفتن در جمعهای مختلف وقتی فردی را میبینند که با خوش صحبتی کانون توجه شده است، ممکن است دچار نوعی جنگ درونی شوند که منتهی به استرس و اضطراب در آنها شود. بنابراین لازم است که از روشهای موثر در زمینه درمان کم حرفی استفاده کنید تا بتوانید به راحتی با دیگران در ارتباط باشید. برای آشنایی با سایر روش های تقویت مهارت های ارتباطی کلیک کنید.
1.آماده کردن جملات از قبل
اگر به یک مهمانی دعوت شدهاید، قبل از حاضر شدن در جمع خانوادگی و یا دوستانه سعی کنید در حین آماده شدن جملاتی که قرار است بگویید را با خود تکرار کنید. مثلا میتوانید از غذای میزبان و یا لباسی که پوشیده است شروع کنید و از آنها تعریف کنید. تکرار کردن این جملات در مقابل آینه به شما کمک میکند راحتتر اینکار را انجام دهید. در نظر داشته باشید که قرار نیست با ورود به مهمانی شما مطابق با برنامه از پیش تعیین شده خود جلو بروید اما میتوانید در موقعیتهای مختلف از جملاتی که آماده کردهاید، استفاده کنید.
2. ابتدا خودتان را مخاطب قرار دهید
تمرین کردن میتواند به شما کمک کند طرز صحبت کردن و زبان گفتاریتان را تقویت کنید. بنابراین ابتدا مقابل آینه بایستید و با مخاطب قرار دادن خودتان شروع به صحبت کردن بکنید.
لزومی ندارد در موقع حرف زدن شخصیت و یا لحن خود را تغییر دهید؛ فقط کافی است خودتان باشید اما به مرور از فنون صحبت کردن در میان حرفهای خود استفاده کنید.
در ادامه وقتی به جای خودتان افراد واقعی را مخاطب قرار میدهید، استرس و اضطراب خود را کنترل کنید. با یک نفس عمیق حرفهای خود را شروع کنید و آرامش خود را حفظ نمایید؛ چراکه قرار نیست اتفاقی بیافتد. این کار در ابتدا دشوار به نظر میرسد اما مطمئنا با کمی تلاش به مرور برایتان راحت خواهد شد.
3. استفاده فعالانه از ذهن برای درمان کم حرفی
لازم است در نظر داشته باشید برای اینکه بتوانید به خوبی صحبت کنید باید از ذهن خود استفاده کنید و در زمینههای مختلف مطالعه داشته باشید.
مطالعه کتاب، فیلم دیدن، شرکت در سخنرانیها، حاضر شدن در کارگاههای آموزشی و … سبب میشود که دایره لغات و واژگان شما افزایش پیدا کند. همینطور هرچه آگاهی شما بیشتر شود، بدیهی است که راحتتر میتوانید در زمینههای مختلف اظهار نظر کنید.
4. تقویت مهارتهای فنبیان
برخی از افراد به دلیل عدم برخورداری از مهارتهای فن بیان از صحبت کردن اجتناب میکنند و ترجیح میدهند سکوت کنند. در صورتی که احساس میکنید که از مهارتهای ارتباطی برخوردار نیستید و همین موضوع دلیل کمحرفی شماست، توصیه میشود در دورههای فن بیان شرکت کنید.
با شرکت در این دورهها متوجه خواهید شد چه زمانی باید تن صدای خود را تغییر دهید و یا از چه واژگانی برای برقراری ارتباط موثر بهره ببرید. همینطور در این کلاسها پیرامون زبان بدن و برقراری رابطه چشمی نیز به شما آموزشهای موثری داده میشود.
5. تمرکز کردن بر فرد مقابل
از ویژگیهای افراد کم حرف و البته خجالتی این است که فکر میکنند در رفتار و یا گفتارشان نقطه ضعفی وجود دارد که ممکن است طرف مقابل از آن خوشش نیاید. این دسته از افراد باید سعی کنند به جای تمرکز بر روی خود، بر روی طرف مقابل تمرکز کنند و شنونده صحبتهای او باشند. برقراری رابطه چشمی و گوش دادن فعال سبب میشود که افراد بتوانند ارتباط موثرتری را برقرار کنند.
6. سریع وارد شدن در گفتگو
اگر وارد جمعی شدهاید، سعی کنید از همان دقایق ابتدایی وارد گفت و گو شوید. شروع صحبت از ابتدای بحث سبب میشود شما نیز بتوانید از ابتدا اظهار نظر کنید و یا حتی موافقت خود را با یک لبخند و یا سر تکان دادن ساده نشان دهید.
7. دور کردن افکار منفی
معمولا افراد کم حرف و ساکت برخی الگوهای فکری منفی و غلط را در ذهن خود میپرورانند که با قرار گرفتن در یک موقعیت اجتماعی سبب پریشانی و خجالت زده شدن آنها میگردد. برای اطلاع از راه های درمان خجالت و کم رویی کلیک نمایید.
برای دوری از کم حرفی لازم است این افکار منفی شناسایی شده و از بین بروند. چراکه در اغلب موارد این افکار ساخته ذهن خود فرد است و واقعی نیست و تنها سبب کاهش اعتماد به نفس در او میشود. مثل این مورد که فرد کم حرف گمان میکند اگر حرف اشتباهی بزند سبب میشود که دیگران او را مسخره کنند.
8. بیشتر با نزدیکان خود صحبت کنید
یکی دیگر از راهکارهای مقابله با علت کم حرفی، افزایش مکالمات روزمره با نزدیکان است. طبیعی است که افراد با نزدیکان خود احساس راحتی بیشتری میکنند. از این رو زمانی که بیشتر با آنان صحبت نمایند؛ صحبت کردن با دیگران نیز برایشان ساده تر میشود.
9. آشنا شدن با افراد جدید
با اینکه آشنایی با افراد جدید و معاشرت کردن با غریبه ها کمی برای افراد کم حرف دشوار است. اما اینکار مانند حمله کردن به ترسشان است. قطعا افراد با غریبه ها حرف های بیشتری داشته و میتوانند چیزهای مختلفی را تعریف کنند. از این رو ادامه دادن صحبت کمی آسان تر میشود.
10. تمرین صحبت کردن در جمعهای گروهی
برای افراد کمحرف صحبت کردن در جمعهای غریبه کاری سخت به نظر میرسد، اما توصیه میشود برای درمان کم حرفی سعی کنید در این جمعها صحبت کنید. هر چند عبارتهای خیلی کوتاه مثل “بله شما درست میفرمایید” و یا “من با نظر شما موافق هستم” میتواند گام موثری در این زمینه باشد. کمکم میتوانید عبارتهای خود را بلندتر کنید و پیرامون مسائلی که مطرح میشود نظر خود را اعلام کنید.
در نظر داشته باشید برای آغاز صحبت در یک جمع نیازی نیست از همان ابتدا به صورت رسمی بحث را در دست بگیرید، همین که سوالی مطرح کنید و یا نظر مختصری بدهید برای شروع خیلی خوب است.
چگونگی کم حرف بودن
برخی از افراد به دنبال راهی برای کم حرف شدن هستند. چرا که تصور میکنند در مکالمات در حال پرحرفی هستند و یا در حین حرف زدن اشتباهات زیادی میکنند. به طور کلی شنیدن حرف های دیگران فواید بیشتری نسبت به صحبت کردن دارد. اما نمیتوان به طور کلی شخصیت خود را تغییر داد. برای اینکار افراد میتوانند قبل از صحبت کردن خود کمی بیشتر تامل کرده و صبر کنند. در چنین حالتی بیشتر احتمال دارد که از حرفی که میخواهند بزنند؛ پشیمان شوند.
در مقابل کم حرفی، پرحرفی نیز آزاردهنده است. برای برخورد با این افراد نیز حتما مقاله چرا بعضی ها زیاد حرف می زنند را هم بخوانید.
برخورد با همسر کم حرف
بسیاری از زوجین از کم حرفی همسر خود در جمع های مختلف شکایت میکنند. و یا این موضوع باعث بروز مشکلاتی میان آنها میگردد. در ابتدا باید سعی کنید که این موضوع را بپذیرید. اتفاقا زوجینی که یکی از آنها پرحرف و دیگری کم حرف هستند؛ شرایط بهتری دارند. اما در صورتی که این موضوع واقعا شما را میآزرد؛ در این مورد با او صحبت کرده و او در بحث های مختلف مشارکت دهید.
کم حرفی یا پرحرفی
سوال اصلی و اساسی اینجاست که کم حرفی بهتر است و یا پرحرفی؟ نمیتوان با قطعیت تمام گفت که کدام یک از این خصلت ها بر دیگری برتری دارند. کم حرفی با تمام فوایدی که دارد؛ اما گاهی منجر به بروز مشکلاتی برای افراد میگردد. از این رو بهتر است افراد در این مورد معتدلانه عمل کرده و به موقع حرف بزنند و گاهی سکوت کنند. برای آشنایی بیشتر با مهارت گفتگو کلیک نمایید.
سخن آخر
بسیاری از انسانها تمایل دارند شخصیتی آرام و متین داشته باشند و در مواقعی که نیاز است صحبت کنند. اما قرار گرفتن در میان اعضای خانواده و یا دوستان نیازمند این است که شما صحبت کنید و با به اشتراک گذاشتن خاطرات خود لحظات شادی را برای هم بسازید. چراکه کم حرف بودن در این جمعها سبب اذیت شدن شما و دیگران میشود.
بهتر است کنار گذاشتن کم حرفی را از همین گروههای خانوادگی و دوستانه خود شروع کنید و سعی کنید با اعضای خانواده و دوستانتان ارتباط برقرار کنید. در صورتی که احساس میکنید برای درمان کم حرفی به کمک یک مشاور و یا روانشناس نیاز دارید؛ توصیه میکنیم در کمترین زمان و با کمترین هزینه با مشاوران مرکز ذهن نو تماس بگیرید و از کمکهای آنها استفاده کنید.
برای دریافت مشاوره در زمینه علت کم حرفی میتوانید در هر زمان از روز برای مشاوره تلفنی روانشناسی با برترین متخصصان در مرکز مشاوره روانشناسی ذهن نو از طریق شماره 02191002360 و یا از طریق تلفن های ثابت شهری با شماره 9099070354 تماس بگیرید.
سوالات متداول
علت کم حرفی و سکوت چیست؟
کم حرفی و سکوت میتواند دلایل مختلفی شامل کمبود اعتماد به نفس، خجالت و کم روی، درونگرایی، عدم برخورداری از مهارتهای اجتماعی و … داشته باشد.
:: بازدید از این مطلب : 66
|
امتیاز مطلب : 16
|
تعداد امتیازدهندگان : 5
|
مجموع امتیاز : 5